Йордан Иванов бе награден като най- добър рефер на завършилото в неделя в София Шесто световно първенство по футзал за работници. Той ръководи няколко двубоя, но не свири финала, защото за там се класира България и съдиите трябваше да са неутрални. Ето какво сподели той специално за Gong.bg.

„Получи се добър турнир, зрелищен, оцени състезанието Йордан Иванов. Имаше масовост при участниците. Радвам се, че напълнихме залата.”

Иванов не скри радостта си и от признанието, че е най- добър сред реферите и затова получи пореден приз.

„Радвам се, че към моята богата кариера, 7 турнира на ФИФА и 4 на УЕФА, сега прибавям и този на асоциацията по футзал за работници, доволен е Иванов. Като главен съдия на турнира съм щастлив, че реферите успяха да се справят.”

Най-изтъкнатият български рефер по футзал похвали и финалната среща, която предизвика много емоции, обрати и победителят бе излъчен след изпълнения на дузпи.

„Футзалът е една магия, категоричен е Йордан Иванов. Той е най-масовият и динамично развиващият се спорт в Европа. Хубавото е, че набира скорост при популязирането си тази игра и в България.”

Според Иванов България заслужава да има хубава зала, в която да се провеждат международни състезания. А и този спорт има своето социално значение за младите хора в държавата ни.