Футболистът на ЦСКА Денис Причиненко даде интервю за украинския вестник "Закарпатие", в което разказа доста неща от престоя си, сподели впечатления и изказа очаквания за бъдещето. Оказа се, че футболистът, който има германски и украински паспорт, точно преди да излезе във ваканция, е подновил договора си с "червените".

Но клубът му не получи лиценз и няма да играе през новия сезон в А група. Сега футболистът си почива и в близките дни трябва да вземе кардинално решение за бъдещето си.

Причиненко разкри, че е пристигнал в ЦСКА с огромни очаквания и с играта си е успял да спечели удължаване на договора си. "И сега не знае каква ще бъде неговата съдба- свободен агент, играч на клуб-фантом или ще се върне в ЦСКА, по който скърби цяла България", пише изданието.

В Украйна явно са следели отблизо ситуацията, тъй като дори са наясно, че съвсем доскоро е имало разговори за "обединение на няколко местни клуба с цел спасението на армейците".

"В крайна сметка за дълги периоди от време ние научавахме за проблемите на ЦСКА от интернет. Излязохме във ваканция, уверяваха ни, че ситуацията ще се стабилизира, много неща ни убеждаваха. Но както си стоях у дома, научих как клубът е загубил професионалния си лиценз", разказва Причиненко.

Футболистът споделя, че след напускането на Стойчо Младенов през март тази година, всичко е тръгнало надолу.

"Организацията стана много лоша. Пресата постоянно пишеше, че в ЦСКА има проблеми, но ръководството говореше - спокойно, всичко ще оправим, не се вълнувайте, идете си по домовете да си почивате. После се говореше, че отборът ще се обедини с Литекс или с някакъв трети отбор, но нищо не се случи."

"ЦСКА е много голям клуб в България, с огромни традиции. Привържениците са страхотни, но и зли. За феновете - родният клуб е като религия. И изчезне ли, със сигурност ще набият някого."

"Ако ЦСКА отиде сам в трета лига, запалянковците ще го последват. Но ако има обединения с други отбори, не са изключени и бунтове. В България феновете са много горещи, всеки се страхува от тях", сподели още Причиненко.

Защитникът казва, че за съжаление има още пари, които се надява да получи. Но и сам е уверен, че въпросните суми няма да ги види.

"Обидно е. Аз съм такъв човек. Договора си го изпълнявам стриктно, работя честно. И не обичам да ме лъжат. А там ми обещаваха, но нищо не изпълниха. Обезателно ще се опитам с моя агент, с адвокати, да си получа заработеното. Но какво ще се случи, не знам. Ако клубът изчезне - като предишният ми ФК Севастопол - няма да мога да си взема нищо", притеснен е Причиненко.

Той допълва, че има договор за още две години и ако ЦСКА се изправи на крака, той с удоволствие ще остане в София. Отборът е на добро ниво, феновете са прекрасни, има чудесна база и стадион.

"Но не мога да чакам. Отборите започват подготовката си, съставите се оформят. Повече няма да издавам. Имам запитвания и от Украйна, и от други страни", казва още излъганият от украинец, който има 12 мача за ЦСКА.

Но на терена е разбрал какво означава дербито Левски- ЦСКА. Дебютирал с равенство като гост на Литекс, предстояло Вечно дерби. Тогава съотборниците му казали: "Денис, готви се! Това е мачът на сезона!".

"Думите не са достатъчни да опишат това, което е на стадиона. Дори са го уплашили, че след този мач има убийства и самоубийства. Той се оказва запознат със ситуацията в Левски, тъй като има приятел в този отбор и се е запознал с техните проблеми", пише вестникът.

"Бюджетът на Лудогорец, вероятно е 10 пъти по-голям от този, който имаме. А ако го сравняваме с този на други отбори, вероятно и повече. Но като игра Лудогорец не беше нещо повече от нас. Ако нямахме проблеми, щяхме да се сборим с тях за титлата", обяснява още бранителят./БТА