Президентът на България Румен Радев изказа съболезнования на семейството и близките на внезапно починалата легенда на Левски и българския футбол – Павел Панов. Футболист номер 1 на България за 1977 година напусна този свят на 67 години на 18 февруари. 

Тъжната вест покруси футболната общественост у нас малко след трудната победа на Левски над Ботев с 1:0 в мача от 21-ия кръг на Първа лига. 

Ето и какво написа Румен Радев в писмото, което изпрати до Българския футболен съюз: 

„С прискърбие научих за кончината на легендарния футболист и треньор Павел Панов. Прощаваме се с едно от емблематичните имена на българския футбол и футболен клуб Левски. Павел Панов е на трето място по мачове и на второ по голове във вечната класация на столичния клуб.

Футболист номер 1 на България през 1977 г., четирикратен шампион на България и петкратен носител на купата на страната със „сините“, той гордо носи трикольора на гърдите си в 44 мача, в които отбелязва 13 гола и още 22 гола в евротурнирите със синята фланелка. Години наред радваше почитателите на футбола с уникалната си техника и разбиране на играта.

В изключителна скромност и трудолюбие той отдаде целия си живот на любимия спорт и остави името си завинаги в сърцата на българите“ пише в писмото на президента на Републиката Румен Радев.

Прощаваме се с легендата Панов в сряда

Феновете на Левски отдават почит на големия Панов във вторник

НКП на Левски: Очите плачат! Панов остава идол и символ на синята идея

Краси Иванов: Тъжен ден, трагично е това, което стана с Панов