Плевенски футболни деятели стартираха подписка до президента на Република България, г-н Георги Първанов с предложение за почетно отличие на президентството, на изтъкнатия футболен функционер Иван Вуцов. На 14.12. изтъкнатият ни бивш футболист и треньор навърши 70 години, а днес бе гост в Плевен по покана на депутата Румен Петков, за да представи автобиографичната си книга “Истини за футбола и хората”.

Част от неговия житейски път е свързан и с плевенския футбол, след като Вуцов- старши бе начело на Спартак след световното в Мексико през 1986 г. Представянето на книгата бе в хотел “Ростов”, като сред гостите личаха имената на Иван Славков, сегашния вицепрезидент на БФС Михаил Касабов, плевенските депутати Румен Петков и Васил Антонов, както и много плевенски футболни деятели, работили с Иван Вуцов.

Юбилярът не пропусна да изкаже съжалението си за днешното състояние на плевенския футбол и за закриването на Спартак.

Иван Вуцов сподели, че завинаги ще помни дебюта си начело на Спартак, който бе като гост на Черноморец (Бургас). Плевенчани повеждат с 1:0, а губят с... 1:7. След този мач Вуцов дори обмислял оставка, но останал и спаси отбора от изпадане, и го класира на финал за купата на Съветската армия.