На традиционната пресконференция днес сутринта старши треньорът и изпълнителен директор на новия пловдивски клуб Сдружение ФК Ботев (Пловдив) Марин Бакалов официално обяви, че са привлечени двама нови нападатели, съобщава фен-сайтът bultras.com.

Това са Иван Площаков и Петко Фанев (Спартак Пловдив). Площаков тренираше самостоятелно и чакаше оферти от елитни отбори от чужбина, но в крайна сметка избра сигурния вариант и премина в редиците на жълто-черния отбор, след като никой друг не му се обади.

Марин Бакалов ще редуцира футболистите на Ботев до 23-ма и с толкова ще работи на лагера във Велинград от понеделник. "Не искам мъртви души в отбора си. Искам всички да се раздават за клуба, за публиката и за традициите на нашия клуб. Ще върнем облика на отбора, ще играем технично, красиво и печелившо. Всеки един футболист трябва да знае за какво е в този отбор и какво се иска от него" каза ясно Марин Бакалов.

Днес той освободи две от юношите на клуба, които според него не са се представили на нужното ниво. Това са Асен Христов-Асото и Спас Байрактаров. В събота от 10 сутринта е проверката с Малеш (Микрево), която ще се играе в Костенец. Предстоящите контроли са с Бенковски (Пазарджик) и Пирин (Разлог) на подготовката във Велинград. Тимът се прибира в Пловдив в началото на август, като на 4-и има уговорена още една контрола. На 8-и, неделята преди старта на шампионата, пък ще бъде официалното представяне на отбора пред феновете. Тогава ще се изиграе контрола с Димитровград.