За малко повече от месец, възроденият Ботев Пд вече има регистрирани 201 члена, съобщава официалният фенсайт на клуба. Те платиха внос в размер на 240 лева и вече са пълноправни членове на „жълто-черните”. Общата сума, която тези хора събраха е 48 240 лева. Реално парите от феновете на Ботев са 53 240лева, тъй като един привърженик е направил безвъзмездно спонсорство в размер на 5 000 лева.

Членовете на Ботев Пд имат право на участие в Общото събрание, както и право на глас по дискутираните в него точки. Пловдивчани вече проведоха две събрания, на които дума относно важните решения имаха всички присъстващи членове.

Ръководството на „канарчетата” разчита, че до края на календарната година броят на регистрирани ще скочи до 500 души. Банковите сметки и канцелариите на ст.”Христо Ботев” събират членски внос от началото на месец юни. Пречка за бързото разрастване на членската маса засега е невъзможността за разсрочено плащане.

От Ботев на няколко пъти съобщиха, че до края на календарната година всеки желаещ ще трябва да внесе цялата сума наведнъж. От 2011г. плащането ще може да се извършва месец по месец.

Днес от 18 часа Ботев Пд ще изиграе втората си контролна среща от подготовката. В нея „жълто-черните” гостуват на втородивизионния Любимец. В първата проверка „канарчетата” завършиха 0:0 с Брестник на свой терен.