Министърът на спорта Свилен Нейков заяви, че тепърва ще се търсят средства за реконструкцията и изграждането на българските стадиони. Той даде да се разбере, че бюджетът, с който разполага, е същият като през миналата година, което връзва ръцете му към днешна дата.

Като причина за окаяното състояние на спортните бази в момента, Свилен Нейков изтъкна липсата на каквато и да е дейност в подобряването на обектите през последните 20 години.

„За да направиш един стадион, или да го поправиш, са необходими не по-малко от 5 до 10 милиона лева. Един по един мисля, че ще успеем нещо да направим, но знаете, че 20 години в миналото нищо не се е правило. Стадионите само са се използвали и не са се ремонтирали”, сподели Нейков.

„Виждате какво става с козирките, на първо място тях трябва да поправим, имаме предписания, работим с комисии. В бъдеще ще търсим начини за финансиране на тези стадиони, защото ако направим 4-5 стадиона, това ще помогне на детско-юношеския спорт. Търсим средства, но бюджетът, който имаме, не се различава от миналогодишния”, добави министърът на спорта.