Адвокат Радостин Василев, който е член на екипа на единия от кандидатите за президент на БФС Любослав Пенев заяви изнервен от недопускането в началото на заседанието, че обмислят да не се явяват на Конгреса.

„Ясно е, че започват манипулациите на този конгрес. Ще има реакция. Сега в момента ще се избират комисиите на този конгрес, тези, които ще броят гласовете и там не трябва да има очи на недоброжелатели. Обмисляме в момента въобще да не се явяваме на този конгрес”, заяви Василев.

Любо Пенев пък каза: „След като съм кандидат-президент трябва да имам представител във всяка една от комисиите. Това го говорим от много отдавна. Не, не съм ядосан, спокоен съм. Казахме достатъчно. В момента трябва внимание към тези, които провеждат конгреса. Какво да ви кажа, не е виновна охраната. Те имат указания. Ние трябва да влезем задължително.”

Пенев преди Конгреса: Очаквам демократични избори

Настоящият президент на БФС Борислав Михайлов откри Конгреса на БФС, но другите двама кандидати за поста Любослав Пенев и Ивайло Дражев не бяха допуснати, защото трябва да бъдат избрани комисиите, които ще провеждат изборите, но без тяхно участие.

На двамата и екипите им бе казано да се върнат около 12.30 часа.

Развитието на Конгреса на БФС следете в GONG.BG!

Време за Конгрес: Ще има ли смяна на властта в БФС?