Отчетно-изборния конгрес на Българския футболен съюз предстои днес, 16-и февруари. Началото е в 10.30 часа в зала "София" на хотел "Маринела" в столицата.

До изтичането на срока за подаване на кандидатури за президент на БФС бяха издигнати официално три кандидатури – на настоящия президент Борислав Михайлов, на Любослав Пенев и на Ивайло Дражев.

Действащият президент на БФС Борислав Михайлов бе издигнат от Левски, Славия, Черно море и още 40 клуба от професионалния и аматьорския футбол.

Кандидатурата на Любослав Пенев бе издигната от Черногорец (Ноевци) и УФК АСТИ-АБ (Хасково).

Кандидатурата на Ивайло Дражев бе издигната от Ботев (Болярово).

Борислав Михайлов пое президентския пост от Иван Славков, след като Батето бе изключен от МОК заради скандалния филм „Да купиш игрите" по BBC. На 21-и октомври 2005-а година Борислав Михайлов застана начело на БФС със 194 срещу 133 гласа за тогавашния президент Иван Славков.

Сега Михайлов ще спори за четвърти мандат начело на футболната ни централа в конкуренцията на Любослав Пенев и Ивайло Дражев.

При последния избор Борислав Михайлов спечели вота на 14-и февруари 2014 година.

Историческият за Боби Михайлов 17-и януари

Комисията за подготовка на VIII Конгрес на БФС с председател първия вицепрезидент Йордан Лечков разгледа всички документи на кандидатите и ще представи своя доклад пред дегелатите на Конгреса от 10.30 часа.

Право на частие в VIII Конгрес на БФС имат общо 546 клуба с право на глас.

На Конгреса ще бъде предложено да приеме за пълноправни членове на Българския футболен съюз 117 клуба, докато 145 клуба ще бъдат предложени за изключване поради липса на дейност.