Безспорната легенда на българския футбол и ЦСКА – Христо Стоичков, намери начин и време да отбележи 30-годишнината от юбилея по случай четирите му гола във вратата на Левски с екипа на ЦСКА през 1989-а година.

„Армейците” разбиват вечния си враг на Националния стадион „Васил Левски”, а тон за големия успех дава Трифон Иванов с гол в 34-ата минута, за да последват четирите поредни попадения на №8 във вратата на Здравко Здравков между 49-ата и 76-ата минута.

Още в следващото дерби с Левски Христо Стоичков излиза на терена с №4, заменяйки иконичната си „осмица”, а на 30-годишнината Камата написа: „Благодаря ви, мои клиенти, че направихте щастливи много хора. Тези четири гола са част от Златната обувка”, спомена Стоичков в профила си в Instagram. Камата преведе това, което е написал и на испански в своя профил в голямата социална мрежа, а постът бе гарниран с колаж от въпросните два мача, както и светлинното табло на "Васил Левски".

Както е известно, Христо Стоичков печели Златната обувка през 1990-а година с отбелязаните си 38 гола. Златна обувка получава и Уго Санчес от Реал Мадрид, който също реализира същия брой попадения с екипа на „кралския клуб”.