Стоичков: Тая за какво ще ме съди? Че има кръв и насилие ли?

Футболната легенда Христо Стоичков заяви, че въобще не е притеснен от ситуацията, в която изпадна след изказванията си по повод референдума в Каталуния.

Испания не иска повече Стоичков за консул

Снощи от Външно министерство съобщиха, че стартира процедурата по освобождаването на Христо Стоичков като почетен (нещатен) консул на Република България в Кралство Испания със седалище в Барселона и с консулски окръг, обхващащ територията на автономна област Каталуния и автономна област Арагон.

МВнР освобождава Христо Стоичков като почетен консул в Испания

Стоичков обясни, че мандатът му е изтекъл.

„Мачът отдавна е свършил за мен. Как да ме освободят като аз не изпълнявам тази длъжност. Аз винаги съм се чувствал посланик в Каталуния. И без този документ, аз съм си вършил работата добре”, заяви Христо Стоичков пред NOVA.

„Испанците си правят каквото си искат и тая ми тръгнала да ми говори, че щяла да ме съди. Ама къде да ме съдиш, бе, госпожо? Че хората видяха кръв? Как да ѝ се извиня? Че има кръв и насилие ли? Няма шанс да се извиня. А, че на нашата управа им е хрумнало да излязат и да кажат, че България застава зад Испания и показва червен картон на Христо Стоичков, мен това въобще не ме притеснява”, коментира Христо Стоичков и добави:

„Винаги съм играл за България. Където и да съм бил по света, винаги на ръкава ми има българско знаме. А отделно дали на другия ще има каталунското знаме, това си е моя преценка.”

„В момента излизам да играя голф и не съм много притеснен както виждате”, завърши Стоичков.

Свързани материали

  • Камата: Мандатът ми изтече, нямам нищо общо с Испания Камата: Мандатът ми изтече, нямам нищо общо с Испания
  • Шумен отзвук по света за освобождаването на Стоичков Шумен отзвук по света за освобождаването на Стоичков
  • МВнР освобождава Христо Стоичков като почетен консул в Испания МВнР освобождава Христо Стоичков като почетен консул в Испания
  • vesti.bg vesti.bg
профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
Каталуния Христо Стоичков Барселона Испания

Други