Бившият български национал Стилиян Петров обмисля да се кандидатира за поста на нов президент на футболната централа и, го направи и спечели, може да вземе със себе си настоящият изпълнителен директор на Левски Павел Колев, пише „Меридиан Мач“. По принцип конгресът трябваше да се проведе през юни, но заради пандемията бе отложен за есента. Самият Петров все още не е обявил официално, че ще се кандидатира за поста. Според някои информации обаче именно той е фаворит за наследник на Борислав Михайлов. Първоначално той отричаше, но наскоро намекна, че обмисля вариант да се кандидатира за поста.

"Радвам се, че името ми се спряга за този пост, но аз вече 20 години съм извън България, което донякъде е добре, но от друга страна не толкова. Президентът, който поеме нещата, трябва да бъде заобиколен от силен екип, при мен това в момента е проблем. Не мога да дам категоричен отговор, но трябва да анализирам още нещата. Дали въобще могат да се променят, дали хората искат нещата да се променят. Финално мнение мога да дам, когато има дата за конгрес. Ще обмисля сериозно нещата", сподели Петров.

Павел Колев дойде в Левски в началото на 2019 година именно от БФС, където заемаше поста на заместник-изпълнителен директор. В тази си роля той вършеше отлично своята работа. Преди това Колев бе пресаташе на родната централа. Стилиян Петров и Павел Колев са се сближили около курса на УЕФА за управление на икономика на спорта, който бе създаден само за бивши футболисти и бившият халф завърши. Настоящият ръководител на Левски помагал много на Стенли по време на ученето. Както е известно, с новата диплома Петров вече има право да работи като генерален мениджър на европейски футболни клубове. Според запознати Колев вече се е свързал със Стилиян Петров и двамата обсъждат съвместна работа в БФС.

В момента състоянието на Левски не е никак обнадеждаващо. Основният спонсор на клуба вече не осигурява средства и реално в последните месеци "сините" се издържат от своите фенове. Колев измисли много варианти за финансиране, но реално без солиден спонсор, няма как Левски да бъде конкурентноспособен и да участва в битката за титлата, тъй като клубът има много неотложни задължения. Още повече, че ако на "Герена" евентуално дойде нов собственик и съответно генерален спонсор, настоящата позиция на Колев не е гарантирана на 100%.