Синдикалната федерация на служителите в МВР настоява да се предвидят по-строги санкции спрямо всички лица, демонстриращи агресия и/или неуважително отношение спрямо органите на реда. Това става ясно от съобщение до медиите, разпространено от синдикатите.

Причината за искането е "трайната тенденция за увеличаване на броя на пострадалите полицаи в резултат на умишлени действия на граждани срещу тях и грубо незачитане на законовите норми".

В позицията си синдикатите изразяват пълна подкрепа и съпричастност към служителката на МВР, която изпълнявайки служебните си задължения, получи тежки наранявания по време на футболната среща между отборите на ЦСКА и Левски.

От най-голямата синдикална организация настояват да се предприемат необходимите мерки, които да гарантират физическата неприкосновеност на полицая и да се определи зона за сигурност, която, ако бъде нарушена, то представителите на държавата, в лицето на полицията, да имат право да се защитят със всички позволени от закона средства.

Синдикатите допълват, че инцидентът по време на вчерашния мач е "част от ширещ се по стадиони и улици терор", който е насочен срещу закона, морала и цялото общество. Срещу него институциите и обществото трябва да бъдат единни.