Легендата на българския футбол Христо Стоичков е влуден заради книгата на Корнел Дину, в която румънецът се опитва да го очерни. Единственият българин, носител на Златната топка, ще кацне в Букурещ в края на месец октомври и заедно с Джовани Бекали ще съдят бившия футболист на северните ни съседи, твърди Fanatik.

Скандал! Румънци опитали да подкупят Златното ни поколение

Както е известно, в книгата си "Мистериите на Мистер", Дину пише, че от румънската футболна федерация са се опитали да подкупят националния отбор на България, за да загуби срещу тях квалификационен мач за UEFA EURO 1992. Споменатата сума е 500 000 долара, като румънецът пише, че някои от играчите ни не са били съгласни, но е имало и склонни да "помогнат" на комшиите да се класират за форума. Сред последните е бил и големият български футболист Христо Стоичков.

Камата на крака при Юрген Клоп

Според медията, Джовани Бекали, за когото Корнел Дину пише, че е заминал с подкупа за България, се е обадил на своя сънародник и го е затрупал с обиди. Сред тях са думите "убиец", "престъпник" и "оръдие на злото". Той му е обявил, че Стоичков ще го съди и че го чака "дълъг и скъп процес".

Стоичков към Левски: Благодаря ви, мои клиенти!

"Вярно е, че разговарях с Корнел Дину по телефона. Не знаех какви са тези лъжи, нито знаех за книгата. Стоичков ми се обади от Маями, където работи, и ме попита кой пише тези глупости. Попитах Виктор и тогава разбрах за книгата на Дину. Стоичков ми каза, че за Дину се пише из цяла България. Пише, че Христо е искал да прeдаде страната си през 1991 година. Стоичков идва в Букурещ на 28 октомври, ще дадем пресконференция заедно, ще се консултираме с адвокати и ще съдим Дину", категоричен бе Бекали, който отрича обвиненията към себе си.

Иначе двубоят в София завършва 1:1 и Румъния се разминава с Европейското първенство. Джика Хаджи пропуска дузпа, спасена от българския капитан Борислав Михайлов. Впрочем, това е единственият шампионат, пропуснат от Хаджи и компания между 1990 и 2000 година.