Наставникът на Левски Делио Роси е на заслужена ваканция в родината си след края на дългия и тежък сезон в българския футбол. Там той следи изкъсо плейофите за място в Серия А, в които е замесен един от бившите му тимове Палермо.

В сицилианския клуб наскоро беше извършена треньорска рокада и сега Ивайло Чочев и компания са водени от Роберто Стелоне. Специалистът е подложен на критики заради слабите резултати напоследък и изпуснатата директна промоция в елита. 

Но Делио Роси го защити и обяви, че няма как работата на наставника да си проличи за толкова кратко време. Интересното е, че и неговата работа беше подложена на критики от знайни и незнайни специалисти в България, които го обвиняваха, че Левски играе прекалено дефанзивно. Но в края на сезона се видяха плодовете от труда на италианеца и отборът заигра доста по-офанзивно. 

"Мисля, че Палермо ще има предимство в тези плейофи. Да, за краткото време няма как да се види тактическата работа на треньора. Но в случая на отбора големият фактор за крайния успех може да се окаже подкрепата на публиката. Поне аз това си спомням от престоя си там", сподели Делио Роси пред "Гадзета дело Спорт".