За първи път двата пловдивски отбора Ботев и Локомотив се срещат на финала за Купата на България. Тръгването от Пловдив на феновете на двата тима в деня на дербито ще бъде организирано и под контрола на служителите на полицията, така че пътуването от и за, както и пребиваването в София, да бъде подсигурено, информира Дарик радио.

Местата за паркиране ще бъдат предварително определени и са близо до стадиона, стана ясно на днешната среща по повод предстоящия финален мач между двата отбора, който ще се проведе на 15 май от 19.00 часа на Националния стадион "Васил Левски" и на която бяха отправени призиви за спазване на правилата за движение и обществения ред, толерантност и феърплей.

"Много се горди от факта, че два пловдивски отбора ще играят за финала в годината, когато Пловдив е Европейска столица на културата. Продадените билети от Пловдив са над 10 000 до момента, очакваме те да станат още повече с приближаване на деня. На другия ден – 16 май от 12,00 часа ще бъде организирано тържествено посрещане на победителя в сградата на Община Пловдив. Очакваме истински празник за града и да покажем, че пловдивчани можем да се радваме на успехите на другите и да зарадваме феновете. Успех на двата отбора, това е празник на Пловдив и победа за Пловдив", заяви кметът на града Иван Тотев.

За подарък отборите получиха тематични фланелки с логото на Пловдив – Европейска столица на културата 2019, с които ще излязат предварително на терен и по две бутилки шампанско, което да отворят при победа.

Срещата за трофея ще можете да наблюдавате по DIEMA SPORT и PLAY DIEMA XTRA. Мачът ще се излъчва по Дарик радио, както и в развитие, минута по минута в GONG.BG.