Българската футболна легенда Христо Стоичков посрещна десетки гости по време на представянето на автобиографията си. Много от приятелите му споделиха мили думи за носителя на Златната топка. В предаването „На кафе” по NOVA своите най-добри пожелания отправиха президентът Петър Стоянов, Красимир Балъков, актьорът Камен Воденичаров и Георги Иванов – Гонзо.

Петър Стоянов:

„Пловдивската линия е много силна, да. Когато се кандидатирах за президент през 1996 година си спомням как Христо Стоичков влетя в залата на ул.Раковска 134, за да ме поздрави да ми пожелае успех. Спомням си, че тогавашният ръководител на спорта във вестник „Демокрация” попита дали наистина Стоичков е тук. Ама да вземем интервю. Христо Стоичков си остава един от най-популярните българи.”

„Няма да сбъркам, ако кажа, че той в известен смисъл е лицето на българския футбол, визитната ни картичка пред света. Аз винаги съм харесвал неговия характер. Това го отличава от повечето български спортисти. Този характер понякога му изиграва лоша шега. Не е човек, който се спъва след всяка трудност, който лесно се отказва, не е човек, който се окайва, не е човек, който се самосъжалява. Хубаво е тези качества да ги възприемем като национални.”

Красимир Балъков:

„Хубаво е, че има такива моменти, с хора, които са постигнали успехи, защото младото поколение е малко по-различно от нашето. На тях им трябват повече примери. Всички сме наранявани, не сме идеални, правим грешки, но трябва да можем и да прощаваме. Христо си е Христо, познаваме се, казва всичко прямо, нищо не задържа. Ние си го обичаме, независимо от някои критики, които има в книгата си. Илиян Киряков ме помоли да му взема автограф, въпреки че някои неща не са много позитивни за него в книгата.”

Камен Воденичаров:

„Никога няма да забравя как изглеждаше Ню Йорк през 1994 година. Навсякъде имаше българското знаме заедно с другите три.”

Георги Иванов - Гонзо:

„Смятам, че няма човек, който да не харесва Стоичков. Той иска винаги да побеждава и е нормално един такъв човек да се превърне в лидер. Този човек има пълното право да говори каквото си иска.”