Бившият президент на Левски Тодор Батков заяви, че рядко се раждат футболисти като Христо Стоичков. Адвокатът бе гост на официалната премиера на биографичната книга на Камата, като сподели още, че е бил щастлив и горд от изявите на нападателя в националния тим на България и в Барселона и същевременно ядосан, когато Камата е атакувал любимия му Левски.

„Стоичков е най-успелият български футболист, като постижения, успехи, награди и популярност. Той е най-известният българин. Няма страна по света, в която съм бил и да не познават Стоичков. Дори, Танзания, Набия…“, започна Батков. 

„Много ме е ядосвал с нападките си към Левски. Не съм бил щастлив от головете му срещу Левски, но съм бил горд от изявите му в Барселона, от изявите му с националния. Няма нищо странно. Рядко се раждат играчи като Христо Стоичков. Младите играчи могат да се научат от Стоичков на хъс, непримиримост, той никога не се предава, самочувствие, нахаканост, която минава в арогантност, понякога леко хулиганство, което е нужно в колективен спорт като футбола“.

„Аз съм убеден, че в България има таланти. Първо има проблем в селекцията. Като нация се изнежихме. С Христо сме живели в едно време, 60-те, 70-те години не спирахме да се движим и да ритаме. Днешните деца не го правят, сега има телефони, таблети…това е“, добави още Батков.

Кобрата: Стоичков може да дойде в залата да се понаучи да удря 

Балъков: Стоичков е истински пример за младото поколение 

Стоичков: За плюсовете и минусите в живота