От Българския футболен съюз подхождат съвсем сериозно към организирането на Общо събрание (конгрес) на посочената от Софийски градски съд дата 12 октомври.

От футболната централа разпратиха официални писма до клубовете от Първа и Втора професионална лига с изходящ номер от 16 септември. В уведомлението се казва, че събранието трябва да се проведе на в зала 1 на Националния дворец на културата в София. Дневният ред е осем точки, пише „Мач Телеграф”.

В първата от тях трябва да се одобри доклад относно изключване на членове на БФС и констатирано прекратяване на членството на футболни клубове в БФС по причини, различни от изключване.

 След това ще се прекрати мандата и правомощията на президента и Изпълнителния комитет и ще се премине към избор на нов президент и Изпълком. Уточнено е, че те ще бъдат с мандат от четири години от датата на Конгреса. По традиция след това ще бъдат приети други членове, а се предвиждат и промени в Устава. Осмата точка е „Разни“.

В писмото на футболния съюз се казва, че подготовката за провеждане на събитието вече е започнала. Призовават се клубовете да изберат свой делегат. Към подписания от изпълнителния директор Борислав Попов документ е приложено и Указание за реда и формата на заседанието на управителния орган на клуба за избиране на делегат.

Още новини по темата четете в днешния брой на „Мач Телеграф”


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.