"Пак казвам – исках да говоря за футбол, но това отпада. Поне днес. За мен това е изключителен фарс. Аз съм меко казано възмутен. Меко казано. Любо Пенев и екипът му не участват в уредени мачове", коментира ядосаният кандидат-президент на БФС Любослав Пенев, който напусна Конгреса на футболния съюз.

"Нито е честно, нито е справедливо. Не мисля, че трябва да се управлява българския футбол. Трябваше да има наши представители във всички комисии. Изборът трябва да е демократичен. За мен това бе задължително, за да бъде коректен избор", каза още Пенев.

"Последното, което също е важно в този демократичен избор – нека по-добрият, по-сериозният победи. Нека той да победи. Няма как при искане за демократичен избор, т.е. не се позволяват хора в комисиите и тази тройна бюлетина. Какво правим? Какво значи – едната я пускам, другата давам на зоналните, областните. Това не е начинът според мен. Трябва да се замислите много сериозно. Любо Пенев и екипът му не участват в уредени мачове. Напускаме залата", заяви Любо Пенев.

Пенев напусна Конгреса: В уредени мачове не участвам!

После пред друга група журналисти пред хотела Пенев обаче отговори и на въпроса дали напускането на конгресната зала означава, че се отказва от избора за президент: "Не, не, не, ще разберете по-късно", добави той.