Кметът на Стара Загора Живко Тодоров връчи символите на званието "Почетен гражданин на Стара Загора на Христо Стоичков. Легендарният футболист беше удостоен за званието през есента на 2017 г. след тайно гласуване на общинските съветници.

"Стоичков е най-добрият футболист за всички времена, неговото име по цял свят се свързва с България", изтъкна кметът на Стара Загора.

"За мен Стара Загора е много специален град, защото тук бях войник", призна Христо Стоичков. Той разказа, че не е забравил времето, когато е бил на 1 пост, а почти всеки петък, събота и неделя в ареста". Добри Джуров е виновен да не остана в Берое, а да замина за София, натисна едно червено копче и аз отпътувах, спомни си футболната ни легенда.

LAP.bg
15 снимки

Прочутият ни футболист изрази надежда, че ще се създадат нови футболни звезди в нашата страна и това ще стане след повече инвестиции в юношеските тимове. Той препоръча спортните училища да бъдат с общежития, защото там с ред и дисциплина, ще се формират бъдещите успешни футболисти и отново цял свят ще заговори за България.

Званието "Почетен гражданин" е придружено с парична премия, която Стоичков дари за лечението със стволови клетки на бебето Мая в Турция.
През следващата година Стоичков планира сформирането на футболен тим "Тракия" от най-добрите футболисти в региона, който да се изправи срещу равностоен тим.

Легендарният ни футболист ще посрещне Рождество Христово в Маями. Той сподели, че е най-щастлив със семейството си, имал е 30 прекрасни години със съпругата си иска да има поне още 30./БТА

Още новини: 

Стоичков: 1994 година ще остане паметна за мен 

"Златната топка" на Христо Стоичков грейна в София