Българската футболна легенда Христо Стоичков показа спечелената от него "Златна топка" през далечната вече 1994 година, но емоцията отново е голяма.

"Един изпълнен дълг към мен и колегите ми, 1994 година ще остане паметна за мен", коментира Стоичков.

"Очаквах, че ще има някакво разминаваме в гласовете, тъй като се гледаше от това как играха на Световното първенство, там натежа вота към това, кой да я вземе. След като Лука Модрич стана №1 на първенството, както и Гризман, беше ясно, че ще е или Модрич или Гризман. Това са неща, които натежават в крайна сметка, Модрич достигна до финал, малко не им стигна да спечелят. Радостен съм, че след 1994 година когато докарахме Златната топка на Балканския полуостров сега има и друг играч. Това показа, че от малките държави футболист може да се пребори с по-големите", добави той по повод актуалния носител на трофея в лицето на Лука Модрич.

“Имах щастието да играя със страхотни футболисти, треньори и ръководители, научиха ме на ред и дисциплина. В ЦСКА, в Барселона. Не виждам такъв играч, който да има такава перспектива. Като се сложи чертата и си изиграл 80 мача, а какво си направил в тях - нищо, значи не си играл, това което е трябвало да играеш, ако не се труди, ако не се разграничат от айпади, фейсбуци и инстаграми, с това няма да стане", коментира Стоичков по повод дали има български играч, който да се доближи или да спечели "Златна топка".

"Ицо Стоичков е на терена и извън терена, хората ме познават това което съм на терена, но много малко хора ме познават извън терена, има много по-различни неща извън стадиона", добави той.

Книгата на Христо Стоичков се продава изключително добре, а представяне на "Историята" заедно с трофея на Стоичков ще мине през градовете Пловдив, Ямбол, Бургас и Варна през идната година се планират срещи и в Лондон, Барселона и Чикаго.