Президентът на Българския футболен съюз Георги Иванов беше на трибуните по време на успеха на националния отбор с 1:0 срещу Северна Ирландия. Срещата се проведе на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив.

Преди двубоя босът на родния футбол сподели мнението си пред клубната телевизия на Ботев Пд, засягайки актуални теми.

“Моята идея е всички отбори да бъдат равнопоставени, съдиите да бъдат хората, които да взимат правилните решения и да не са главните действащи лица, да решават мачовете в полза на единия или другия отбор. Съдийството трябва да е безпристрастно, което е най-важното нещо за една среща”, сподели Георги Иванов.

“Благодаря на ръководството на Ботев, те направиха така че да се чувстваме като домакини. Теренът, който имаше проблеми преди две или три седмици, в момента е перфектен. Можем само да им благодарим за това, което правят за нас”, сподели президентът на БФС.

„Когато говорим за българския футбол, ние всички заедно - президенти на клубове, Българския футболен съюз, трябва да работим заедно за доброто на българския футбол, за да стигнем до решението и до начина, по който трябва да работим, за да имаме по-добри футболисти в националния отбор, още повече да се развиват клубовете, защото е важно един клуб не само какво прави на терена, но и как се развива извън футболните неща. Така че съм обнадежден за цялостната политика на футболния съюз, която заедно с клубовете, които са наши партньори - да работим, гледаме в една посока“, завърши Георги Иванов.