Легендата на българския футбол Красимир Балъков вярва, че лятото на САЩ’94 може да се повтори. Той изрази оптимизъм за националния отбор по време на успеха с 1:0 над Северна Ирландия в мача от Лигата на нациите.

Красимир Балъков сподели мнението си пред клубната телевизия на Ботев Пд, на чийто стадион се игра срещата в неделя вечерта. Той даде интервюто на почивката между двете полувремена, когато тимът ни вече водеше с 1:0 с гол на Кирил Десподов.

„Момчетата играят добре, със самочувствие, без голям риск, концентрирано, което е много важно да се запази до края на мача. Аз и Христо Стоичков сме тук, дай Боже да сме на късмет. Хубавото е, че националният отбор вече няколко мача няма загуба, въпреки че играем с по-посредствени отбори, надявам се това да бъде основа за бъдещето", коментира Балъков.

Запитан, дали САЩ’94 може да се повтори, Краси Балъков сподели: „Аз съм идеалист. Винаги съм казвал, че това, което е станало, може да се повтори. Трябва да вярваме и да се надяваме, да сме оптимисти.”

Относно стадиона на Ботев Пд Красимир Балъков каза, че се надява повече отбори у нас да могат да се радват на подобни съоръжения.

“За българската действителност абсолютно уникален стадион е този, на който има атмосфера, има живот, трябва да се играе качествен футбол и може да се играе качествен футбол. Ако всички отбори имат подобни стадиони, ще вдигне нивото на футбола и ще бъдем съвсем различни в очите на Европа“, сподели бившият селекционер на националния отбор по футбол на България.