В разгара на трансферния пазар в Европа, бившият български национал Димитър Бербатов, който в момента е свободен агент, също подписа договор. За съжаление обаче, не става дума за обвързване с клуб, а с букмейкърска компания.

Един от световните лидери в спортните залагания Betfair се похвали на официалния си сайт, че българинът от днес е посланик на компанията по света.

От публикуваната информация става ясни, че Бербатов ще изпълнява тази длъжност в рамките на следващия сезон. Българинът ще дава мнение по актуални футболни теми, най-вече засягащи кампанията в Англия.

В първата си колонка за официалния сайт на букмейкърската къща, Бербатов коментира ситуацията в бившия си клуб Манчестър Юнайтед.

„Манчестър Юнайтед трябва да привлече защитник -може би Хари Магуайър от Лестър – той направи страхотно Световно първенство, най-вече заради начина, по който контролира топката и визията, която има на терена“, пише Бербатов.

„Той има способността да подава топката като полузащитник и запазва спокойствие, когато е поставен под напрежение. Магуайър би бил прекрасно попълнение за отбора. Антони Марсиал трябва да остане на „Олд Трафорд“. Бяхме заедно с него в Монако и знам как играе. Марсиал дори не е близо до пълния си потенциал, а Юнайтед е най-доброто място за него. Той трябва да бъде търпелив и да чака своя шанс, защото е невероятен футболист. Надявам се, че Жозе Моуриньо ще му дава повече игрово време, защото Марсиал е един от най-добрите млади играчи в Европа“, допълва още Българинът, който за последно игра в Индия за Керала Бластърс.

Още по темата:

Капитанът на Керала за Бербатов: Не бе достатъчно мъж

Бербатов гледа тима на приятеля си Томаш

Бербатов: Няма интерес към мен