На конгреса делегатите ще влизат само по три начина – със сертификат за ваксина, с документ за изкаран коронавирус и с PCR тест. Тъй като някои от делегатите идват от села и няма как да си направят тест, пред НДК ще има два пункта за бързи тестове. Резултатите им излизат за 15 минути. Ако някой от делегатите е положителен за COVID-19, то клубът губи правото си на глас, защото въпросният човек няма как да бъде допуснат вътре. 
 
В Зала 1 на НДК ще има около 600 човека. Капацитетът на залата е 5000 човека, така че има достатъчно място за всички, като те ще стоят през 2 седалки. Самият конгрес започва в 10:00 часа, но делегатите са повикани по-рано, за да може да минат всички процедури преди това и най-вече тестуването за коронавирус, което ще отнеме време. РЗИ няма да се занимава с конгреса под никаква форма, заради това от БФС са наели специална фирма, която ще следи за спазването на противоепидемичните мерки. 
 
Организаторът на конгреса – футболният съюз, носи наказателна отговорност за всеки заразил се на събитието (б.а. - ако има такива). Точно заради това ще се следи внимателно за спазването на мерките.
 
 
Иначе е ясно, че на конгреса ще има представители на ФИФА и УЕФА, какъвто е редът. Общо гостите ще бъдат около 50 човека. Събитието на 12 октомври ще струва 400 000 лева.
 
Още новини - четете в днешния брой на "Мач Телеграф"