Ботев Ихтиман продължава с доброто си представяне през пролетта в Югозападната Трета лига. Този път момчетата на Валери Свиленов завършиха 0:0 с един от лидерите в класирането - Банско в мач от 32-ия кръг на шампионата.

Срещата предложи качествен футбол, а домакините от Ботев пропуснаха да се поздравят с успеха, но и Банско заслужава адмирации за играта.

Ботев започна доста добре двубоя и на два пъти Дарко Савич пропусна да открие резултата. До почивката при отлично изпълнение на пряк свободен удар Петър Петров стреля добре, но топката се отклони от напречната греда и се върна в терена.

Така Ботев и Банско се оттеглиха на почивка при нулево реми. 

През втората част отново Ботев атакуваше повече, но на няколко пъти Влади Бахъров пропусна да се разпише. Банско заигра на контраатаки, но отбраната на Ботев водена от играещия треньор Свиленов и вратаря се справиха със ситуациите.

Въпреки отличната си игра, липсата на шанс пред гола попречи на Ботев да спечели трите точки. След това равенство Ботев е на 12-ото място с актив от 37 точки, а Банско е на четвъртото място с 51 точки.

В следващия кръг Ботев гостува на Беласица Петрич, а Банско гостува в Ботевград на Балкан.