Кметът на Симитли - Апостол Апостолов, сподели подробности относно скандала си с БФС и отново изрази недоволството си от поредното отлагане на Конгреса за избор на нов президент на футболната централа.  

"Когато г-н Михайлов подаде оставка, се получи един вакуум. Нямаше претенденти за президентския пост. Ние издигнахме кандидатурата на г-н Порточанов още на 11 май, за мен не беше много сложно да убедя ръководството на Септември Симитли, че той е най-добрата кандидатура. Той знае проблемите на българския футбол, а според мен има и рецептата, с която да бъде излекуван", заяви Апостолов пред "Студио Дерби". 

"Доколкото съм запознат, Боби няма намерение да се кандидатира. Нормално е след като той се отказа, да търсим по-подходяща кандидатура. Имаме екип, работим още от май месец. Говорили сме с много хора, с общественици и запалянковци, които имат доста добри познания. Всеки ден контактуваме с поне 10-15 клуба, по 4-5 часа на ден, говорим с президенти, ръководство, футболни деятели. Все още не искаме да ги оповестяваме по обясними причини. Гарантирам ви, че към днешна дата имаме подкрепата на поне 3/4 от футболните клубове, които ще имат право на глас на Конгреса."

"При спазването на абсолютно всички противоепидемични мерки може да се направи Конгреса. Ако щете, и на Базата на БФС може да се осъществи съвсем спокойно. Не разбирам това бездействие, явно на някои хора, които в момента изпълняват някои временни длъжности и са се поокопали във футболния съюз, им харесва. Явно баницата е сладка и не им се прави Конгрес. Не сме учудени от това, познаваме се добре. Над 35 години сме в тази игра и знаем кой какво представлява", допълни Апостолов. 

"За нас не е проблем в рамките на 1-2 седмици да съберем подписите на 1/3 от клубовете и да насрочим Конгрес. Там ще има най-много две точки, така че ще мине за не повече от час, час и половина. " 

Подробности за екипа на Христо Порточанов и неговия план можете да разберете от видеото.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.