Днес изпълнителният директор на Септември Симитли Пламен Скендерски се е опитал да входира кандидатурата на Христо Порточанов за президент на БФС. От деловодството на централата обаче са изявили категоричен отказ под предтекст, че изпълнителният директор Борислав Попов е в болнични. Това провокира гнева на футболния бос, който нападна футболния съюз, че лъже обществеността, че няма кандидати за нов президент.

"Всичко това стана, след като около 15 минути служителката се суетеше и звънеше по телефона, незнайно на кого. Искаме да уведомим цялата футболна общественост, че БФС нагло лъже, че все още няма кандидатури за президент на БФС. По-скоро, в разрез с цялото българско законодателство, те отказаха днес да приемат предложението на Септември Симитли за издигане кандидатурата на Христо Божинов Порточанов за такъв", разкри шефът на клуба от Втора лига пред "Симитли Инфо".

"Не ни е ясно кой позволява на БФС да потъпква по такъв безпардонен начин действащото законодателство в България. В крайна сметка, никой от съюза все още не е съобщил официално, че Конгресът на БФС се отлага. Ако е така, призоваваме Ви още утре да го напавите. Не може заболяването на един човек да спре работата на една такава огромна институция, като тук пожелаваме на Борислав Попов скорошно оздравяване. Очакваме, при положение че официално бъде съобщено, че Конгресът се отлага, то да бъде насрочен още за месец януари, тъй като в крайна сметка, не е проблем да се проведе в зала "Армеец", пък ако щете и на Боянските поляни или пък на открито на стадиона на базата на БФС, при спазване на всички противоепидемични мерки. Ако всичко това не се случи, ще се наложи да предприемем събирането на подписка от 1/3 от клубовете за насрочване на конгрес на БФС, съгласно Устава. С това искаме да спрем един път за винаги спекулациите, че няма кандидати за президент на БФС", сподели още Пламен Скендерски.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.