Премиерът на България Бойко Борисов е получил предложение от престолонаследника на Абу Даби шейх Мохамед бин Зайед ал Нахаян български футболисти и треньори да се подготвят в Манчестър Сити, на издръжка на английския клуб.

Това е първа визита на това равнище в историята на двустранните отношения на страната ни в Обединените арабски емирства.

Бойко Борисов и престолонаследникът са постигнали договорка в сферата на образованието и новите технологии, както и сътрудничество в други ключови сфери, сред които и футболът.

„Няколко часа след това престолонаследникът ми се обади по телефона, тъй като си разменихме и личните телефони, за да не губим време и веднага изпрати своя шеф на фондовете. Досега бяхме на среща при него. За да си го представите що за фонд е това - работят много в Китай, Русия и по целия свят, но същият човек е собственик на Манчестър Сити, шампионът на Англия. От него дойде едно предложение, ще го споделя с Красен Кралев, за да говори с футболните хора в България, ако имат интерес”, сподели Бойко Борисов, цитиран от DarikNews.bg.

„Знаете базата за подготовка или т.нар. Академия за млади футболисти в Манчестър Сити, тя е най-добрата в света. Може да помогнем на българския футбол и ако има интерес Футболният съюз и се намери достатъчно прозрачен начин да подберат 10-20-30 млади футболисти, млади треньори, мога да уредя на издръжка на Манчестър Сити да отидат и да се готвят определен период от време там“, поясни Борисов.

След срещата шейх Мохамед бин Зайед ал Нахаян изрази желание да посети България. В същото време страната ни ще посетят и представители на емирството за изграждане на мост, който да свърже образователни институции - от технически и научни центрове до футболни клубове.