Бившият президент на БФС и на Професионалната лига Валентин Михов представи книгата си "В играта на живота“, в която той е главен герой, а автор е Георги Атанасов. Известният спортен журналист описва най-интересните моменти от живота и кариерата във футбола на Михов като състезател и ръководител, но двамата имат амбициите да издадат и втори том. 

"Преди години се опитаха да ме фалират, но тогава видях, че наистина имам приятели, които ми помогнаха. Наистина съм благодарен на тези хора, благодарен съм на родителите ми, на семейството ми. Сега съм на 62 години и имам амбиции да се върна във футбола, не ме карайте да ставам тепърва писател“, коментира Михов с усмивка, представяйки книгата си в Музея на спорта на Националния стадион "Васил Левски". 

Михов коментира и някои от актуалните теми в българския футбол, като се акцентира върху съдбата на любимия си ЦСКА, според който клубът умишлено е воден към фалит още от 1998-а година насам. 

"ЦСКА можеше да остане в А група. Не може да се търсят 30 милиона и да не се срещнеш с шефовете на НАП. ЦСКА умишлено бе воден към фалит. Сега един-двама души си крадат и успяват да прикрият стореното. 2008 година бе фаталната за ЦСКА. Тогава се направи компромис. Как не може да играеш в Европа, а да можеш да играеш в България?", коментира още Михов. 

В момента Михов работи за федерацията по волейбол, от която е много доволен. "Във волейбола попаднах на много възпитани хора, които са благодарни. Във футбола от едно място ми казаха само благодаря- от кмета на Монтана Златко Живков. Във волейбола, наистина ми благодарят. Да, осигурените от мене пари не са много, но за тях са нещо, което им е от полза. Не е ли срамно да искаме продукт като виждаме, че трагедията е пълна? От три зали искаме да ставаме първи на волейбол. На две гимнастически зали искаме да сме световни шампионки. Всички тези спортисти, които без бази правят чудеса, са герои. Да, спортът в България не е само Левски и ЦСКА, но не е нормално да нямаме дерби между тези два отбора и във футбола, и в баскетбола, и във волейбола“, заяви още Вальо Михов.

Михов разказа и идеите си за организирането на ЦСКА през 90-те години, когато той е бил президент на червения клуб. Тогава с политици като Соломон Паси и бизнесмени са искали да направят акционерно дружество извън клуба, което обаче да участва в издръжката на ЦСКА. "Безумно е да искаш футболните клубове да бъдат АД-та. Истината е, че нито един клуб няма как сам да си построи стадион. И никъде в света не си строи, може би го правят само най-големите отбори. Това е работа на общината, на държавата, които да работят съвместно с клубовете“, разкри визията си бившия президент на ЦСКА.