42 гола паднаха в четирите мача от първия ден на третото издание на силния международен турнир по плажен футбол Varna International Beach Soccer Cup. Надпреварата в квартал "Аспарухово" е част от събитията за "Варна - Европейски град на спорта 2019".

Домакинът и шампион на България МФК Спартак стартира ударно с успех с 8:4 над тима на Академия Спартак (Москва), който всъщност е юношеския състав на руския гранд. По два гола за победителите вкараха звездното румънско попълнение на варненци - Мариан Мачиука-Мачи, Мартин Великов и Станислав Джамбазов, а по веднъж се разписаха вратарят Добромир Господинов и миналият през родните "А" и "Б" група Иван Мартинов.

В останалите двубои от първия ден Динамо (Батуми) постигна две победи. Първата обаче му носи само една точка, той като е след изпълнение на дузпи - над Академия Спартак (Москва) с 11:10 (6:6 в редовното време, 7:7 след продължение). Вторият успех на грузинците е над полския Силесия с 6:2. Олимпия (Молдова) пък би Силесия с 5:3.

В сутрешната сесия на програмата за събота (18 май) са двубоите Олимпия - Динамо (10:00 ч.) и Силесия - МФК Спартак (11:00). Следобед в 17:00 часа е двубоят МФК Спартак - Олимпия, а в 18:00 часа играят Академия Спартак (Москва) и Силесия.

Турнирът приключва в неделя (19 май) сутринта с двубоите Олимпия - Академия Спартак (10:00 часа) и Динамо - МФК Спартак (11:00 часа).