За трета поредна година във Варна ще се проведе изключително силен международен турнир по плажен футбол, домакин на който е шампионът на България МФК Спартак. Надпреварата ще е от 16 до 19 май в морската столица и в нея се очаква да вземат участие силни отбори от Европа. 

Това ще е и генерална подготовка за отбора на Симеон Христов за Шампионската лига в този атрактивен спорт, която ще се проведе от 30 май до 9 юни в португалския град Назаре.

През миналата година във Варна пристигнаха класните отбори на Новатор (Русия), Уест Дева (Русия) и Силесия (Англия). Турнирът тогава бе изключително оспорван, а тимовете показаха най-красивите елементи от плажния футбол за радост на публиката, дошла да гледа шоуто на пясъка.
Третото издание на Varna International Beach Soccer Cup е част от събитията на "Варна - европейски град на спорта 2019".

МФК Спартак записа изключително представяне в Шампионската лига през 2018 г., стигайки до осминафинал в турнира, а впоследствие завърши като №12 в Европа. Така варненци станаха първият роден тим, който прескача груповата фаза в основния кръг. В края на сезона пък спартаклии заеха и престижното 23-то място в общата ранглиста за всички времена в турнира, изпреварвайки отбори като Бенфика, Милан, Бешикташ, Леванте, Марсилия и ЦСКА (Москва). Те отново ще защитават честта на България като целта им е да подобрят класирането от миналата година. Жребият за Шампионската лига ще бъде изтеглен в края на месеца, като преди това организаторите ще определят разпределението на отборите по урни.