От петък до неделя (17 - 19 май) в морската столица на България ще се проведе най-силният международен турнир по плажен футбол, правен някога у нас - Varna international Beach Soccer Cup 2019. 

Домакини на надпреварата са шампионът на страната МФК Спартак и местната Община, а мероприятието е част от програмата на “Варна – Европейски град на спорта 2019 г.” 

Руският гранд Спартак (Москва) е най-известното име сред участниците. Клубът ще бъде представен с отбора си до 23 години, в чиито редици има няколко национали на страната. Селекциите на Грузия и Молдова ще играят като клубни отбори на пясъка в квартал "Аспарухово", тъй като на практика Динамо (Батуми) и Олимпия са съставени от играчите, които играят и в националните отбори на страните си. 
Шампионът на Англия от преди две години Силесия също ще бъде сред участниците, като в състава му личат имената на национали на Полша, Румъния и Унгария.

Вече е ясна и програмата на третото издание на турнира, като в петък и събота ще се изиграят по четири двубоя, а в неделя - два.