Продължава сагата около бившия вратар на ЦСКА Райс М'Боли и престоя в сегашния му клуб Филаделфия Юниън. Въпреки че наставникът на тима Джим Къртин обяви директно пред него, отбора и медиите, че повече няма да го пусне в игра и го отстранява от състава, алжирецът се запъна и обяви, че няма да мръдне, докато има договор. 

Той е обвързан с Филаделфия до края на 2017 г. и явно не се притеснява от перспективата да търка пейката в следващите две години и половина. М'Боли беше отстранен от състава заради конфликт с треньора и съотборниците, но отрича да има подобно нещо.

"Нямам никакъв проблем с отбора, питайте всеки в съблекалнята. Разбирам се с всички. Просто сега се върнах от едномесечна почивка във Франция, на която бях със семейството си и на която ме прати лично треньорът."

"Когато се върнах, той ми каза да влизам в игра, но аз отказах, защото не се чувствах физически подготвен след такава пауза. И след това ми казват, че съм отстранен. Колкото до мое напускане, аз съм обвързан с Филаделфия и оставам тук, докато имам договор. В момента, в който той изтече, си тръгвам", сподели М'Боли. 

Той дойде в САЩ миналото лято от ЦСКА срещу 300 хил. долара след силното си представяне на Световното първенство. Алжирският национал обаче така и не се вписа в състава на тима от МЛС и въпреки ината му, може да се наложи да си търси нов отбор от лятото.