Футболистите на Лудогорец от набор 2001 ще разберат в четвъртък кои ще бъдат 11-те избраници, които ще представят тима във форума „Футбол за приятелство“ в началото на юни.

Техният старши треньор Милан Чирич държеше да опази имената в тайна до последно и сега ще извести възпитаниците си кои от тях ще пътуват за Берлин.

Турнирът, който се организира от „Газпром“ и е под егидата на УЕФА, ще се проведе от 4 до 7 юни, а в него ще участват 24 отбора от цял свят. Регламентът предвижда те да бъдат разпределени в 8 групи по 3 отбора, а в елиминациите продължават единствено победителите във всеки от потоците. Съревнованието съвсем не е основното в събитието, поради което отборите играят един срещу друг във формат 7 срещу 7, а не 11 срещу 11.

Основният акцент в инициативата е да се разширят хоризонтите пред участниците, които ще получат шанс да завържат приятелства със свои връстници. Затова отпадналите тимове ще останат до края форума, а всички заедно ще посетят финала на Шампионската лига, който ще се играе на „Олимпийския стадион“ в германската столица.