Детският тим на Лудогорец (набор 2001) очаква с нетърпение участието си в третото издание на турнира „Футбол за приятелство“, който ще проведе под егидата на УЕФА в началото на следващия месец. Това сподели пред Gong.bg шефът на клубната академия Яков Папарков.

Младите таланти на разградчани на 4 юни ще отпътуват за Берлин, след като получиха покана да се включат в инициативата от глобалната социална програма „Газпром за деца“. Там те ще се срещнат със свои връстници от 23 футболни тима, пристигащи от различните краища на света.

„Самата идея на турнира е в не толкова в резултата. Ние не правим целенасочена подготовка, тъй като форматът е с шестима полеви играчи и един вратар, а децата вече играят 11 срещу 11. Целта тук е да се запознаят с други деца, да завържат приятелства“, сподели Папарков.

Треньорът Милан Чирич ще води група 11 момчета, които имат и още една голяма причина да чакат пътуването до столицата на Германия – всички участници във форума ще получат шанс да посетят финала на Шампионската лига на 6 юни.

„Върхът на сладоледа посещението на финала. Момчетата са доста ентусиазирани“, добави Папарков. „Инициативата имаше промоция пред обществеността в Разград, връзвахме традиционните ленти. Беше доста хубаво. Чакаме с нетърпение участието в Берлин. Ще се опитаме да се представим достойно, но конкуренцията не стои в основата на форума.“

„Радваме се, че ние бяхме поканени от организаторите. Ще имаме работни срещи с колегите от другите клубове.И за нас също ще бъде полезно, но приоритетът са децата“, завърши той.