Доайенът на българския футбол Иван Вуцов празнува днес своята 70-та годишнина. Навръх празника Вуцов даде специално интервю за Гонг няколко часа преди да посрещне гостите си. „Пожелавам си най-вече здраве. Съжалявам, че не мога да поканя още приятели. Равносметката е дълга, трябва да говорим до утре сутрин. Доволен съм, че съм изживял живота си около футбола с моите приятели. Не мога да кажа, че всичко е било само добро. Имало и лоши моменти, но си спомням съмо хубавите неща”, каза Вуцов. Той допълни, че и в момента е близо и следи футбола. „Радвам се на успехите и скърбя, когато има неудачи. Радвам се на жена ми, която ме търпи. На двамата си сина, с които се гордея, снахите, внуците, които обичам. Не съм конфликтна личност и се старая винаги да бъда мирен човек”, допълни още Вуцов.

Бившият футболист, треньор и ръководител на футбола заяви, че всеки един от трите периода си има своята слабост и крие положителни и негативни емоции. „Ако трябва да се върна на ново пак по този път ще тръгна. Едва ли ще стана счетоводител или математик. Винаги съм оптимист, дано футбола върви напред. Има неща за оправяне. Сега като се тегли жребия за европейската квалификация не може да пропускаме повече първенства. Имаме сили да се класираме. Виждате, че на световните финали ще отидат отбори, които са по-далеч от нас”, допълни още Вуцов.

„Талантливи футболисти имаме, но големия проблем е как ще ги изваеме. Дано има хора, които да ги ваят по-хубаво. Колкото до футбола в момента не може да говорим само песимистично. Трябва да вярваме, че той ще стане по-добър. Първенството е интересно. Не е качествено, но се заплита интрига. Преди се знаеше, че 1-2 отбора дъпрат и всичко бе ясно. Сега има интерес и на върха, и на дъното. Лошото е, че не силните издърпаха слабите нагоре, а слабите дръпнаха силните надолу”, допълни още Вуцов.

Бившият изпълнителен директор на БФС допълни, че е против чуждите съдии и смята, че българските могат да се справят добре със задачите си. „Тези ръководители на БФС се спряват колкото могат и както могат. Трябва да се помага на Боби Михайлов, той е удачен президент”, завърши Иван Вуцов.