Ръководството на футболен клуб ЦСКА 1948 изрази своето сериозно безпокойство във връзка с предложените изменения в Закона за хазарта и категорично се противопостави на всякакви законодателни промени, които биха ограничили непряката реклама на лицензирани оператори на хазартни игри.

ЦСКА 1948 се присъедини към множеството футболни и спортни клубове и федерации, които се противопоставят на гласените промени.

Клубът излезе с декларация по темата:

"Считаме, че ограничаването на непряката реклама на лицензирани букмейкъри и организатори на хазартни игри ще има дълбок негативен ефект върху възможностите за развитие и финансовата стабилност на футболните клубове в България. От години големите и утвърдени фирми, организиращи хазартни игри, са основен спонсор и рекламодател не само в българския футбол, но и в други спортове."

"Благодарение на сериозните средства, които получават по спонсорските и рекламните си договори с тях, спортните клубове обезпечават своето съществуване и инвестират в подобряване на материалната си база и развитието на своите състезатели и треньори. Евентуалното ограничаване по законодателен ред на възможността футболните клубове да рекламират върху екипите и фен-артикулите си името и логото на фирмата-организатор на хазартни игри, която ги спонсорира, както и да й предоставят места за поставяне на рекламни пана и др. подобни по време на провеждане на футболни срещи, ще доведе до оттеглянето на такива фирми от българския спорт и пренасочването на милиони левове от рекламните им бюджети към спортни клубове в други държави."

"Обръщаме внимание на вносителите на законопроекта, че множество спортни клубове по света, включително и в Европа, са спонсорирани или имат дългогодишно сътрудничество с фирми, организиращи хазартни игри, а такива фирми се рекламират и по време на телевизионното излъчване на големи футболни събития, вкл. и на финалите на европейските футболни турнири.

"Ръководството на футболен клуб ЦСКА 1948 призовава народните представители да подходят внимателно и отговорно при обсъждане и приемане на изменения в Закона за хазарта в частта за непряката реклама на лицензирани оператори на хазартни игри, да търсят разумния баланс между обществения и частния интерес, защото професионален футбол в България се развива въпреки, а не благодарение на държавата", пише в декларацията.