Хеттрик на Анатоли Тодоров донесе успеха на Ботев Ихтиман над ОФК Елин Пелин с 3:1 в двубой от 12-ия кръг на Югозападната Трета лига. Той се разписа през първата част, за да изведе Ботев напред, но гостите съумяха да се върнат бързо в мача с гол в 55-ата минута от фаул.

След допуснатото попадение ихтиманци натикаха съперника си в тяхната половина и съумяха да отбележат нови два гола, за да фиксирай крайното 3:1.

След този успех, който е втори за Ботев в първенството, момчетата на Валери Свиленов се изравниха със съперника си по точки като имат по 8, но са с място по-нагоре, след като взеха този важен за тях мач.

Лидерите Вихрен и Септември взеха поредните си победи, съответно над Германея с 2:0 и Банско с 1:0 и следват лидера в групата ЦСКА 1948, който утре приема Миньор Перник в последен мач от този 12-ти кръг.

В 13-ия кръг Ботев Ихтиман гостува на Сливнишки герой в Сливница. Двата тима се срещнаха в турнира за Аматьорската лига, по-рано през сезона, като тимът от Сливница спечели с 2:1. Двубоят е на 28 октомври от 16:00 часа.