Двама млади български треньори започнаха стажове в елитни руски и украински отбори в Анталия, един от които е постоянният участник в Шампионската лига Шахтьор (Донецк). Малин Орачев и Мирослав Косев са в актуалния курс за УЕФА Про Лиценз на Българската Треньорска школа и ще трупат знания и впечатления също така в украинския Зоря (Луганск), както и в руския Арсенал (Тула).

В два от клубовете има сериозна българска връзка. В Зоря (Луганск) помощник-треньор е бившият защитник Веселин Бранимиров, който е съотборник на Косев и Орачев в славните години на Нефтохимик (Бургас), когато "зелените" доминираха по терените на България.

В Арсенал (Тула) пък играе капитанът на българския национален отбор по футбол Георги Костадинов.

Двамата бивши футболисти на Нефтохимик отиват в Анталия именно със съдействието на Треньорската школа към БФС. Орачев и Косев ще останат една седмица, като освен да наблюдават тренировките, ще се запознаят и с видео-анализите, които правят щабовете и ще проведат разговори със старши треньорите Виктор Скрипник (Зоря Луганск), Миодраг Божович (Арсенал Тула) и Роберто де Дзерби (Шахтьор Донецк).