Президентът на ЦСКА Димитър Борисов заяви, че е рано УЕФА да се включи в проекта за създаването на Балканската футболна лига. Той добави, че инициативата има широка подкрепа.

„Имаме представители на две федерации, на турските авиолинии и на Газпром. В момента са по един-два отбора, но на следващата среща ще бъдат много повече отборите. Има представители на всички отбори. Няма отбори, които са потвърдили, че ще присъстват, а след това са се уплашили”, коментира Борисов.

„Ние нямаме забрана за провеждането на тази среща. Смятам, че може да се получи един хубав турнир. Аз проведох една среща с Борислав Михайлов през миналата седмица. Тази среща е на много ранен етап, за да участва и УЕФА. Ние трябва да предложим нещо на УЕФА и на федерациите”, добави босът на ЦСКА.

„Имаме идея за провеждането на този турнир. Турнирът започва септември и ще бъдат 8 групи по четири отбора.  Идеята е да не участват само ЦСКА, Левски, Литекс и Лудогорец, а останалите отбори, които завършат на пето, шесто и седмо място. Аз съм доволен”, допълни президентът на ЦСКА.

„Смятам, че имаме широка подкрепа. От отборите, които поканихме от България само Славия няма представител. Всичко в момента е на много първоначален етап. Такъв проект ще уплътни календара на отборите в региона, които не участват в евротурнирите, а също така ще има приходи от телевизионни права и спонсорски договори”, каза още Димитър Борисов.