Днес в 13.30 часа шефовете на ЦСКА ще проведат разговори с президента на БФС Борислав Михайлов и министъра на спорта Красен Кралев в сградата на държавното ведомство. Боби трябва да даде отговор дали клубът може да продължи участието си в първенството посредством новото дружество ФК ЦСКА, пише в-к „Тема Спорт“.

Това вече им бе отказано веднъж от футболния съюз, но е позволявано на други клубове. Михайлов не може да увърта и да се крие зад УЕФА или ФИФА, защото в ЦСКА са наясно с всичко от А до Я.

Армейците ще бъдат представени от Пламен Марков, който е изпълнителен директор на ФК ЦСКА. На срещата ще има и адвокати. Те ще носят документация, касаеща предишни случаи, в които родни клубове са получавали правото да продължат участие с новосъздадени дружества. Очаква се на сбирката днес окончателно да има яснота дали това ще бъде позволено и за ЦСКА. В случай, че отговорът е „да“, действията на Гриша Ганчев във връзка със стабилизирането и развитието на клуба ще започнат незабавно.

Софийският градски съд ще обяви официално ЦСКА във фалит днес. Решението вече е депозирано в Министерството на правосъдието, но ще бъде публикувано в сайта на съда тази сутрин. Това означава, че старото дружество ПФК ЦСКА поема по пътя на обявяването в несъстоятелност. В клуба ще влезе синдик, който ще уточни размера на задълженията и ще предприеме мерки за тяхното изплащане или намаляване. Поради липсата на достатъчно активи обаче е сигурно, че исканията на кредиторите няма да бъдат удовлетворени. В крайна сметка идеята е новото дружество да наследи единствено успехите на старото, което постепенно да бъде закрито.