Извадените от елита миналата година тимове на ЦСКА и Локомотив Сф са повече от убедителни, съответно в третото и в четвъртото ниво на родния футбол.

„Армейците“ имат 26 победи от 26 мача в Югозападната „В“ група, 78 точки и голова разлика 116:7.

Любопитното е, че Локомотив Сф към този момент също има голова разлика 116:7, само че „червено-черните“ са изиграли 10 шампионатни мача по-малко от „армейците“. С 16 победи от 16 срещи и те са стопроцентови лидери в СРГ-север с 48 точки.

Кой от двата отбора ще спечели надпреварата за голова машина на сезона в България, защото именно това са двата най-резултатни тима във всичките ни дивизии? Или може би не?

Оказва се, че един отбор от Областната група в Добрич има с един гол повече от двата столични тима. Става дума за отбора на Лозенец, който в западната подгрупа от 16 мача има 15 победи и една загуба, като даже не е на първото място, а е втори. Головата разлика на Лозенец обаче е 117:12, при оставащи 6 мача до края за този отбор.

До края на първенството ЦСКА има да изиграе 6 мача, а на локомотивци остават четири. Разбира се, съперниците на ЦСКА са с едно ниво в йерархията по-високо, отколкото тези на Локомотив, затова пък „червените“ имат възможност да изиграят повече мачове до края. Може пък в края Лозенец да спечели тази любопитна задочна надпревара...

Други любопитен детайл е, че бившият централен нападател на Локо Сф Преслав Йорданов сега бележи гол след гол за ЦСКА.

Същевременно юношата на ЦСКА Калоян Бонев /на снимката третият клекнал отляво-надясно/ с 39 гола е топ-реализаторът сега на локомотивци.

Локо Сф

източник: LAP.bg, Илиан Телкеджиев