Третодивизионният ЦСКА 1948 официално се отказа от участие в конкурса за базите на ЦСКА – стадион „Българска армия“ и тренировъчния комплекс в Панчарево. Това стана ясно днес, след като на нарочна пресконференция, председателят на УС на клуба Добрин Гьонов обяви, че „червените“ няма да участват в „нагласения мач“.

Преди известно време спортният министър Красен Кралев обяви условията за участие в търга, които обаче не могат да бъдат изпълнени от ЦСКА 1948.

"За съжаление ЦСКА няма да участва в конкурса, защото това за нас е псевдо-конкурс. Един нагласен мач, в който резултатът е ясен. Победителят също е ясен - това е отборът на ПФК Литекс, който бе преименуван съвсем наскоро. Направихме всичко възможно, денонощна работа на нашите икономисти и юристи, така че да участваме, но за съжаление така изнесените правила не ни позволиха да участваме", каза Гьонов от името на ЦСКА 1948.

ЦСКА 1948 иска късане на договорите за стадион "Българска армия" и базата в Панчарево

Освен Гьонов, на пресконференцията присъстваха още членовете на управата на клуба Никола Газдов и Стефан Сотиров.

„Тримата изнесоха документи, доказващи, че конкурсът цели отстраняване на всеки друг кандидат извън Литекс. На зададените критерии отговарят само Литекс Ловеч, Берое и Левски. Очевидно е, че последната два клуба нямат никакъв интерес към стадион „Българска армия“ и база „Панчарево“, се пише в официалния сайт на ЦСКА 1948.

„Никола Газдов показа документи, достъпни за всеки, че Литекс далеч не е надежден партньор на държавата. Дружеството има над 7 милиона лева загуби към декември, 2016. Същите хора, на които се дава база в центъра на София, са постигнали „забележителни“ резултати в Ловеч. Дружеството „Ловеч Спорт 96“, в което те имат 51 процента, е натрупало задължения от над 6 милиона лева по доклад на местните общински съветници. Парцели от базата са продадени, но в касата на дружеството не е постъпил и лев. Същото важи и за наеми, платени от други клубове“, пишат още в сайта на третодивизионния клуб.