Една от най-добрите футболистки на България Симона Петкова продължава да пише история в женския ни футбол. На 27 години тя подписа професионален договор с швейцарския Лугано, където дебютира с гол и асистенция. Тя призна, че това в голяма степен се дължи на пандемията от COVID-19.
 
"Този неприятен коронавирус ми донесе щастие. Съдбата ми подари една мечта. Обадиха ми се от Лугано и имаха оферта за мен и тя беше много по-добра от това, което се случваше в Италия. Там играта не е приоритет в момента и всичко бе замразено. За мен беше голямо щастие, късмет, чудо. Вече имам професионален договор. Дебютирах с асистенция и гол за Лугано. Дори и сега емоциите в мен надделяват. 
 
Имам четири мача до момента за Лугано. В тях отбелязах три гола и направих две асистенции. Тук е много красиво, подредено. Отборът е професионален. Има страхотно отношение към мен, много съм щастлива. Сега мечтая с националния отбор на България да постигна успехи и да сбъдваме мечтите си. Нямаше да повярвам, ако някой преди 10 години ми беше казал, че ще играя за първенствата на Англия, Италия и Швейцария. Затова сега мечтая и с националния отбор на България да играя на високо ниво", заяви пред Хоризонт Симона Петкова. 

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.