Българската футболистка Симона Петкова е част от амбициозния отбор на Сан Марино в Италия, който се бори за промоция в Серия "А". Понастоящем тя е единствената българка, която играе на Апенините. 

"Малко се преувеличава ситуацията в Италия. Не е толкова страшно. В изолация сме, но всички чакат да отмине пандемията, за да се върнат към нормалния начин на живот. Тренираме с кондиционен треньор. Всяка сутрин ни пращат програма, а после трябва да отговорим и пратим клип как сме тренираме. Не може да излизаме свободно навън, само до магазина. Правят го само тези, които имат кучета, за да ги разхождат. В Италия има много хора с кучета. Те ги разхождат. Не се прави както в България да се разменят кучетата, за да се разхождат", разкрива тя.

"Нямах късмет да се прибера до момента в България. Купих си два билета, но полетите бяха анулирани. Яснота за местното първенство ще има след четвъртък. В Италия има две федерации. Едната следва националния отбор, а другата първенствата. След тази среща ще стане ясно какво ще се случи. Ще има ли служебен първенец или ще се изиграят всички мачове. Предстоят да се вземат много важни решения", споделя Петкова.

"В Англия играх срещу отбори като Ливърпул и Арсенал, а емоцията да играеш срещу Ювентус и Милан е друга. Страхотен опит е играеш в такива мачове и съм много щастлива от този факт. Амбициите ми са много големи, но без силен национален отбор няма какво да постигна сама. Трябва в България да се даде гласност на женския футбл, за да постигнем успехи. Всеки ден правя видеовръзка и се чувам с близките си в България", каза пред "Хоризонт" Петкова.