Премиерът Бойко Борисов има голямо желание да помогне на изпадналия в сериозно затруднение тим на ЦСКА, разкри самият той. Борисов говори пред БТВ и по спортни теми, в които засегна основно „армейския“ клуб.

"Искам истински да помогна на ЦСКА! Повечето хора от правителството са от ЦСКА - финансовият министър, шефът на данъчната служба, който им налага санкциите, също са цесекари. Искам много да помогна на ЦСКА, само да ми кажат как. Готови сме да им дадем веднага базите за колкото години искат. В момента помагаме на Черно море да си оправят стадиона и осветлението", каза премиерът Борисов.

Борисов допълни, че вече е приключил с участието си в отбора на Витоша Бистрица, но винаги спортува, когато намери време. Той се пошегува, че играе професионално тенис.

Борисов коментира и отказа на Григор Димитров да играе в мача с Унгария за Купа „Дейвис“:

"България, дори в бедността ѝ, е давала пари за Григор Димитров да го награждава. Опитвала се е да бъде толерантна с него. Но така е преценило момчето. Той е суперталант.

Можеше ли да помогне за Купа "Дейвис"? Можеше безспорно. Бих играл за България винаги, ако бях на негово място. Това е висша чест", каза Борисов.