Бившият национал Димитър Бербатов коментира слуховете, че ще заиграе в ЦСКА. Нападателят на ПАОК направи лаконичен коментар, заявявайки, че се пишат глупости от всевъзможен характер.

Бербатов застана пред журналистите, след като взе участие в награждаването на малчугани от детски футболен турнир.

„Винаги е хубаво да си около деца. Те винаги извеждат детското в мен. Малко закъснях, но се надявам следващия път да съм навреме“, започна Бербатов.

Запитан за случващото се в ЦСКА, бившият играч на Манчестър Юнайтед отсече: „Аз съм далеч от нещата и нямам мнение по въпроса“.

„Видях само репортаж от представянето на националния в Япония, но пак нямам коментар, защото нещата се изваждат и много драматизации стават. Кой знае какво не е станало. Приятелски мачове, неприятен резултат. Да пътуваш по това време от годината за приятелски турнир до толкова далечна страна – не е приятно и се получават и такива недоразумения в резултата. Не трябва да има драматизъм“.

За възможността да съществуват паралелно два отбора с името ЦСКА, нападателят отсече: „Не съм запознат и не мога да коментирам“.

„Ще стискам палци за Англия на Евро 2016. Толкова време съм играл в тази държава, познавам и голяма част от играчите. Ще им стискам палци. Те толкова години се надяват да стигнат до нещо голямо. Пожелавам им успех. Не, че толкова са ми големият фаворит. Надявам се да се получат хубави мачове. Който иска, да стане голмайстор на Евро 2016 – важното е да вкара хубави голове, да играят хубав футбол, за да мога аз като гледам да се наслаждавам“.

Що се отнася до изказването му от преди години „Викнете ме след години да ви оправя футбола“, Бербо каза: „Все още не е дошъл този момент“.

За слуховете, че ще заиграе в ЦСКА, Бербатов обясни: „Пишат се глупости от всевъзможен характер. Нямам обяснение защо се случва това. Затова си имам собствена медия – социалната мрежа и когато има нещо, го пиша там. В крайна сметка глупостите продължават да се пишат и затова съм ограничил контактите с медиите“.