Молех се на Иван Славков да се оттегли от БФС. Той обаче ми каза, че иска да загуби в честен двубой, сподели президентът на Левски Тодор Батков.

Босът на "сините" разкри изключително интересна история точно за времето, когато Славков бе в центъра на международния скандал с купуването на гласове за Олимпиадата през 2012 година, в следствие на който загуби поста си в МОК и БОК. На следващия Конгрес на БФС след скандала, Боби Михайлов пък го победи при гласуването за нов председател.

На днешното поклонение пред тленните останки на Батето, адвокат Батков сподели: "Беше изключително справедлив човек, с много силно развито чувство за хумор и сарказъм. Безжалостен към грешките. Не знам какво няма да разберат за него хората. Аз имах среща с него точно преди Конгреса. Молих го: `Бате Иване, оттегли се, ще останеш почетен председател. Но от УЕФА ни казаха, че ще има санкции, ако останеш председател на БФС`. Той мисли малко, беше пийнал. Каза: `Аз не мога да се оттегля, ще загубя в честен бой`".

Собственикът на Левски добави: "След това го виждах няколко пъти. Донякъде беше изпреварил времето си. Живя в две епохи. Спортист, бохем, бонвиван. Никога не се е възгордявал. И той бе подложен на репресии след 10 ноември. Но това е днешният ден в България - добрите хора си отиват, а недобрите остават да ни мъчат".

Поклонението уважи и изпълнителният директор на "сините" Георги Иванов - Гонзо. "Славков бе голям човек. Помогна много на спорта и го помним само с хубаво. Много неща можем да научим от него, нещата, които е преживял. Четох с удоволствие и двете му книги. Бяхме близки, докато беше шеф на БФС", разкри легендата на тима от "Герена".